Odaberite svoju zemlju ili regiju.

Close
Prijavite se Registrujte se E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Dengrove dodaje DC / DC konvertore koji štede prostor od kompanije Recom

Dizajnirane su za aplikacije koje zahtijevaju veliku gustoću snage i visoku efikasnost i imaju snage od 3.3W do 30W.

Oni odgovaraju industrijskom standardu DOSA (12,19 x 12,19 mm) i dostupni su sa nazivnom izlaznom strujom od 1,0A, 2,0A, 3,0A ili 6,0A. Korištenjem kontrolne IC i multi-layer dizajn ploča se tvrdi da dovodi do vodeće gustoće snage do 800W / in3 kao i da dozvoljavaju upotrebu u prostorno ograničenim aplikacijama.

Maksimalna efikasnost je između 97-99%, za rad pri punom opterećenju pri sobnoj temperaturi do 107 ° C bez prisilnog hlađenja. Pretvarači su pakirani u metalnu limenku s integriranim uzemljenjem za učinkovitu šestostranu zaštitu za minimalnu emisiju buke, kaže distributer. Također su u skladu sa standardom EN 55032.

Druge karakteristike su fleksibilne opcije kontrole i podešavanja, pinovi za napajanje, kontrola uključivanja i isključivanja i sekvenciranje s vremenom porasta programabilnog izlaza za pojednostavljenje napajanja pretvarača istovremeno ili u unaprijed definiranoj sekvenci. Nominalni izlazni napon od 3.3V ili 5.0V može se smanjiti ili smanjiti pomoću jednog vanjskog otpornika. Postoji i programabilna kontrola soft-starta.

Distributer takođe nabavlja Recom evaluacijske ploče za seriju RPM za testiranje, razvoj i izradu prototipa.

DC-DC pretvarači su sada dostupni kao moduli za površinsku montažu s mrežnim kontaktima.