Odaberite svoju zemlju ili regiju.

Close
Prijavite se Registrujte se E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Mems senzor pritiska odbacuje sapun i šampon za nošenje

STM-LPS33W-MEMS-pressure-sensor

Called LPS33W, uređaj sa oznakom IPx8 zaštićen je unutrašnjim viskoznim gelom za potting, i tvrdi se da može izdržati: "slanu vodu, klor, brom, deterdžente kao što su ručni sapun i šampon, e-tečnosti i lake industrijske hemikalije kao što je n-pentan", kaže ST.

Pakovanje je cilindrično (3,3 mm prečnika x 2,9 mm) i oblikovano, kako bi se olakšalo korištenje O-prstena kada je potrebno zapečaćeno kućište, a poklopac je otporan na koroziju.

Prema tvrdnjama firme, gel je vlasnička formula, a njegova svojstva, zajedno sa ugrađenim signalnim uređajem, postižu 0,008hPa RMS pritiska.


"Osjetljivost na stres lemljenja pri ponovnom strujanju tokom montaže je također izuzetno nizak, teži manje od ± 2hPa i vraća normalnu točnost za 72 sata", rekao je ST. "Temperaturna kompenzacija održava tačnost unutar ± 3hPa u radnom opsegu od 0 ° C do 65 ° C."

STM-LPS33W-MEMS-pressure-sensorKompozicija gela je malo misterija, sa samo mehaničkim svojstvima data sheet (Tabela 9)

Vrednosti fabričkog podešavanja se pohranjuju u nepostojanu strukturu i učitavaju se u registre pri uključivanju za normalan rad. Nije potrebna daljnja kalibracija.

Potrošnja je 15µA u „visokim performansama“, 3µA u režimu male snage i 1µA kada se gasi.

128-bitni FIFO pohranjuje do 40 mjesta 32-bitnih podataka o tlaku i temperaturi, smanjujući učestalost interakcija MCU-a domaćina, omogućujući domaćinu da spava i štedi energiju.

Snabdevanje je 1.7 do 3.6V, a ja2C i SPI digitalni interfejsi su ugrađeni, kao i low-pass filter.

Počela je masovna proizvodnja.