Odaberite svoju zemlju ili regiju.

Close
Prijavite se Registrujte se E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

ON dodaje SiC MOSFET

ON Semiconductor je predstavio dva SiC MOSFET-a namijenjena za EV, solarne i UPS aplikacije.

Industrijska klasa NTHL080N120SC1 i AEC-Q101 automobilske klase NVHL080N120SC1 dopunjeni su  SiC diode i SiC drivers, alati za simulaciju uređaja, SPICE modeli i informacije o aplikaciji.

ON je 1200 volt (V), 80 miliohm (mΩ), SiC MOSFET-ovi imaju nisku struju curenja, brzu unutrašnju diodu sa niskim povratnim punjenjem, koja daje strmo smanjenje gubitaka snage i podržava rad više frekvencije i veću gustinu snage, a nisku i Eoff / fast uključivanje i isključivanje u kombinaciji sa niskim naponom napajanja kako bi se smanjili ukupni gubici energije i time zahtjevi hlađenja.


Nizak kapacitet uređaja podržava mogućnost prebacivanja na vrlo visokim frekvencijama što smanjuje problematične probleme EMI; u međuvremenu, veći talas, sposobnost lavina i robusnost protiv kratkih spojeva povećavaju ukupnu robusnost, daju veću pouzdanost i duži ukupni životni vek.

Daljnja prednost uređaja SiC MOSFET je završna struktura koja povećava pouzdanost i robusnost i poboljšava operativnu stabilnost.

NVHL080N120SC1 je dizajniran da izdrži visoke struje i nudi visoku lavinu i robusnost protiv kratkih spojeva.

AEC-Q101 kvalifikacija MOSFET-a i drugih SiC uređaja, osigurava da se oni mogu u potpunosti iskoristiti u rastućem broju aplikacija u vozilu koje nastaju kao rezultat povećanja elektronskog sadržaja i elektrifikacije pogonskih sistema.

Maksimalna radna temperatura od 175 ° C poboljšava prikladnost za upotrebu u automobilskim dizajnu, kao i drugim ciljnim aplikacijama, gdje velika gustina i prostorna ograničenja povećavaju tipične temperature okoline.