Odaberite svoju zemlju ili regiju.

Close
Prijavite se Registrujte se E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Kvalitet

Temeljno istražujemo kvalifikaciju dobavljača, kako bismo kontrolirali kvalitet od samog početka. Mi imamo vlastiti QC tim, možemo pratiti i kontrolirati kvalitet tokom cijelog procesa, uključujući dolazak, skladištenje i isporuku.

Naša testiranja uključuju:

Vizuelni pregled

Upotreba stereoskopskog mikroskopa, izgled komponenti za 360 ° opservaciju. Fokus statusa posmatranja uključuje pakovanje proizvoda; tip čipa, datum, serija; stanje štampanja i pakovanja; raspored zatika, koplanarni sa presvlakom kućišta i tako dalje.
Vizualna inspekcija može brzo razumjeti zahtjev da se zadovolje vanjski zahtjevi proizvođača originalnih marki, antistatički i vlažni standardi, te da li se koriste ili obnavljaju.

Testiranje funkcija

Sve testirane funkcije i parametri, koji se nazivaju testom pune funkcije, u skladu s originalnim specifikacijama, aplikacijskim bilješkama ili stranicom aplikacije klijenta, punom funkcionalnošću testiranih uređaja, uključujući DC parametre testa, ali ne uključuje AC parametar analizu i verifikaciju dijela ne-bulk testa granica parametara.

X-Ray

X-ray inspekcija, obilazak komponenti unutar 360 ° opservacije, kako bi se utvrdila unutrašnja struktura komponenti koje se testiraju i status konekcije paketa, možete vidjeti veliki broj testiranih uzoraka koji su isti, ili mješavinu. (Mixed-Up) problemi nastaju; osim toga oni imaju sa specifikacijama (Datasheet) jedni druge nego da razumiju ispravnost uzorka koji se testira. Status veze testnog paketa, kako bi saznali više o čipu i paketu povezanosti između pinova je normalno, da se isključi ključ i otvorena žica kratkog spoja.

Testiranje lemljivosti

Ovo nije metod otkrivanja falsifikata jer se oksidacija događa prirodno; međutim, to je značajno pitanje za funkcionalnost i posebno je izraženo u vrućim, vlažnim klimama kao što su jugoistočna Azija i južne države Sjeverne Amerike. Zajednički standard J-STD-002 definira metode ispitivanja i kriterije prihvaćanja / odbacivanja za uređaje za otvaranje, površinsko montiranje i BGA. Za ne-BGA uređaje za površinsko montiranje, dip-and-look se koristi i “keramički test ploča” za BGA uređaje je nedavno uključen u naš paket usluga. Uređaji koji se isporučuju u neprikladnoj ambalaži, prihvatljivoj ambalaži, ali su stariji od godinu dana, ili su kontaminirani na pinovima, preporučuju se za ispitivanje lemljivosti.

Decapsulation for Die Verification

Razorni test koji uklanja izolacioni materijal komponente kako bi se otkrio kalup. Zatim se matrica analizira na oznake i arhitekturu kako bi se odredila sljedivost i autentičnost uređaja. Snaga povećanja do 1.000x potrebna je za identifikaciju oznaka i površinskih anomalija.