Odaberite svoju zemlju ili regiju.

Close
Prijavite se Registrujte se E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Sponzorirani sadržaj: SIGLENT SVA1015X Spectrum Analyzer

SIGLENT SVA1015X analizator spektra je vrlo moćan i fleksibilan alat za različita mjerenja u rasponu frekvencija od 9 kHz do 1,5 GHz. Odlične osnovne specifikacije su osnova za sve uključene i dostupne funkcije i funkcije. Vrlo nizak DANL (prikazani prosječni nivo buke) od -156dBm i širok raspon RBW filtera (1Hz - 1MHz) omogućuju korisniku da vidi vrlo male i uske signale. Generator za praćenje je uključen kao standard i omogućava korisniku da izvrši mjerenja gubitaka skalarnog umetanja na kablovima, filterima i drugim komponentama. Do sada, sve što se može očekivati ​​od dobrog analizatora osnovnog spektra je na mjestu. Ali sa SVA1015X postoji mnogo više mogućnosti.

Jedan, u međuvremenu, veoma čest uslov je sposobnost sprovođenja EMI debugging ili pre-compliance mjerenja. Današnje dizajniranje podataka velike brzine, IoT uređaji i napajanje preko komutiranog moda inherentno posjeduju mnoge izvore za EMI probleme. Stoga su neophodna mjerenja EMI-a i otklanjanje grešaka u svim fazama dizajna. Siglent nudi opciono rešenje za SVA1015X koji se može kupiti i instalirati u bilo kom trenutku. Ova opcija proširuje skup RBW filtera sa specijalnim EMI-filterima i Quasi-Peak detektorom. Dodavanje skupa sondi u blizini (SRF5030 (T)) dovršava set za otklanjanje grešaka na početnoj razini. U kombinaciji sa LISN-om, odlična je postavka za provedena mjerenja EMI pre-compliance.

Mnogo specijaliziranija značajka je Vector Network Analysis. Ova opcija se može dodati i kasnije i omogućiti korisniku da izvrši mjerenja S11 i S21. Mjerenja se mogu prikazati u raznim formatima kao što su X-Y (dB / fazna frekvencija), polarna ili Smithova grafikona. Tipični zadaci, npr. Grupna mjerenja kašnjenja filtera ili pojačala ulaznog / izlaznog stupnja ili usklađivanja antene mogu se lako riješiti. Iskreno govoreći, tačnost rezultata ne bi trebalo da se upoređuje sa punim, samostalnim VNA, ali je ipak izvođenje ove opcije veoma solidno.

U slučaju da 1.5GHz nisu sposobni za vašu aplikaciju i trebate više frekvencije, pogledajte Siglentovu SSA3000X seriju. Ona nudi slične performanse i opcije. Ali to isključuje opciju VNA. Ako vam je potrebno rješenje za VNA mjerenja iznad 1.5GHz pazite na www.siglenteu.com nešto je na putu.

Za sve koji se pitaju, ko je Siglent i šta oni rade? Siglent Technologies je 2002. godine počeo sa razvojem digitalnih osciloskopa. Nakon 15 godina istraživanja i razvoja, portfelj proizvoda uključuje digitalne osciloskope sa propusnim opsegom od 50 MHz i sada do 1GHz, ručni osciloskopi sa ili bez izoliranih ulaznih kanala, funkcijski / proizvoljni valni oblik generatori u širokom spektru propusnog opsega '(10MHz do 500MHz), DC napajanja za laboratoriju, digitalni multi-metri sa 4,5 do 6,5gg, spektralni analizatori i generatori RF signala s maksimalnom propusnom širinom od 3,2 GHz i drugim općim instrumentima za ispitivanje . Siglent kontinuirano širi svoju paletu proizvoda. Plan za 2019. je izdati više od 3 nova proizvoda i proširiti trenutni portfelj s jedne strane s instrumentima višeg učinka, as druge strane sa potpuno novom grupom proizvoda.

Tokom vremena, Siglent je izrastao u globalnog lidera u elektronskoj opremi za testiranje i mjerenje. Njegovi proizvodi kombinuju inovativne karakteristike i funkcionalnost sa snažnom predanošću kvalitetu i performansama.

Siglent trenutno ima tri glavne kancelarije širom svijeta. Prvo, sjedište u Shenzhen, Kina. Tamo se rade svi razvoji i produkcije. Zaposleno je preko 300 ljudi. Više od 100 inženjera koji rade u nekoliko odjela, uključujući hardver, softver, industrijski dizajn, test i laboratoriju za napredno opremanje za okoliš, kao i visoko kvalificirani menadžment tim i druge tehničke stručnjake

Podružnice u Americi i Evropi osnovane su 2014. godine. Američka kancelarija se nalazi u Solonu, Clevelandu / OH-u, a od otvaranja kancelarije kontinuirano raste do sada 6 osoba. Oni rade na lokalnoj prodaji, usluzi i podršci. Evropska kancelarija se nalazi u Hamburgu / Nemačkoj i upravljana je daljinski iz Kine. Od oktobra 2018. godine Siglent je počeo da zapošljava lokalno osoblje. U međuvremenu, tri zaposlenika brinu o usluzi i podršci, prodaji i marketingu. Glavni cilj je pružanje usluga visokog kvaliteta klijentima i prodajnim partnerima i kontinuirano poboljšanje i optimizacija performansi. Sve popravke, a kasnije i fabrička kalibracija, vršit će se lokalno u središtu Europe.

Cjelokupnu prodaju u Europi obavljaju ovlašteni distributeri. Prednost za kupca je da sljedeći Siglentov prodajni partner obično nije daleko, a sve predprodajne i popratne aktivnosti mogu se obaviti na lokalnom jeziku. Da biste pronašli svog distributera Siglenta, možete se obratiti na našu web stranicu www.siglenteu.com -> Kako kupiti.

Kontaktni detalji

SIGLENT TECHNOLOGIES GERMANY GmbH
Liebigstr. 2-20
22113 Hamburg / Njemačka
Tel: +49 (0) -819-95946
& # x49; nf & # x6f; -e & # x75; @ s & # x69; & # x67; & # x65; & # x6e; t. & # x63; om